Onze leiding

Kapoenenleiding

WhatsApp Image 2023-10-01 at 13.49.49 (1)
WhatsApp Image 2023-10-01 at 13.49.48 (1)

Kabouterleiding

Jogileiding

WhatsApp Image 2023-10-01 at 13.49.49
foto gidsenleiding

Gidsenleiding

Totems

Kapoenenleiding

Fien Schepers
Guitige Arassari
Deze kleine Toekan is een brutale grapjas. Hij ziet er slordig uit, maar is het niet. Hij is opgewekt en monter. Druk bezig zijn is zijn lust en zijn leven. De Arassari is een echte speelvogel. Hij is plagerig. Hij valt niet meteen op. De Arassari leeft in troepen. Bij gevaar gaat hij niet op de vlucht, maar helpt hij zijn soortgenoten.
Sequoia Gijbels
Lieftallige Pongo
Orang-oetan betekent letterlijk ‘bosmens’. Hij is gevoelig en zachtaardig. De Orang-oetan is vlug onafhankelijk. Hij is goed gehumeurd, speels, nieuwsgierig en op gezelschap gesteld. Op de grond lijkt hij onbeholpen. De Orang-Oetan heeft een mysterieuze blik en bewaart steeds een kalme waardigheid.
Anne-Marthe Swijsen
Stilgenietende Calumma
Deze hagedis is heel bedachtzaam. Zijn ogen bewegen afzonderlijk van elkaar. Met de verandering van kleur van zijn huid (een uitstekende camouflage) drukt hij ook zijn humeur uit. De Calumma is gemoedelijk, rustig en traag, maar kan soms explosief uit de hoek komen.
Noor Jackers
Hartelijke Katoenstaart
Het Konijn is vooral in de schemering actief en hij leeft in grote groepen. Hij is intelligent, sociaal, aangenaam en gezellig. Het Konijn is levendig, nieuwsgierig en soms wat ondeugend. Hij verzorgt zijn jongen goed. Hij is voorzichtig en hij heeft een groot aanpassingsvermogen.
Gitte Timmerman
Goedmoedige Kwikstaart
Deze zangvogel wipt voortdurend met zijn lange, donkere staart. De Kwikstaart is heel beweeglijk, altijd bezig en opgewekt van aard. Hij houdt van gezelschap, spelen en stoeien. De Kwikstaart is dikwijls onrustig en zijn nest is een tamelijk slordig bouwsel.
Inthe Geuns
Koolmees
Het voorkomen, doen en laten van deze zangvogel zijn zeer aantrekkelijk. Hij is veelzijdig begaafd en erg nuttig. De Koolmees is bedrijvig, behendig, vrolijk, opgewekt, nieuwsgierig maar kan ook twistziek zijn. Hij is sociaal en trekt rond in familieverband.
Jinte Schildermans
Zeepaardje
Deze schattige en gracieuze zoutwatervis leeft in water met een rijke plantengroei. Hij is de hele dag actief, maar kan ook bewegingloos blijven hangen. Het Zeepaardje beweegt zich steeds rustig voort. Het voelt zich het best in kleine groep en is betrouwbaar. Het Zeepaardje is vriendelijk en waardeert een stevige vriendschapsband. Het verkiest zijn vertrouwde omgeving, maar kan zich aanpassen aan een nieuwe omgeving.
Nina Odeurs
Impala
Deze antilopesoort leeft op open vlakten en in licht beboste gebieden, in de nabijheid van water. De Impala heeft een natuurlijke elegantie. Hij is slank, wendbaar en lenig. Hij is evenwichtig en zachtaardig. De Impala heeft goede zintuigen. Hij is snel en voorzichtig. Hij leeft in kuddeverband.
Lena Castermans
Kiboko
Met zijn enorme afmetingen en grote muil is het Nijlpaard een uniek en indrukwekkend dier. Hij houdt van zonnebaden in het water en koppelt zo het nuttige aan het aangename. Hij is zorgeloos, leeft graag in gezelschap en zorgt goed voor de eigen kroost. Het Nijlpaard lijkt sloom, maar aan land kan hij snel lopen en is hij erg wendbaar. Het Nijlpaard volgt steeds dezelfde paden en zijn passage is nooit onopgemerkt.