Onze leiding

Kapoenenleiding

Kabouterleiding

Jogileiding

Gidsenleiding

Groepsleiding

Totems

Kapoenenleiding

Lena De Vos

Lena De Vos

Weldadige Dagpauwoog

De Dagpauwoog is een enorm geliefde vlinder. Hij valt dan ook op met zijn levendige kleur. Toch kan de Dagpauwoog zich ook verbazingwekkend goed camoufleren. Deze flexibele vlinder is trouw aan zijn omgeving, maar past zich snel aan op nieuw terrein en aan onvoorziene omstandigheden.

Side view of a springbok antelope (Antidorcas marsupialis), South Africa

Emma-Laure Maquoi

Springbok

De Springbok leeft in grote groepen met een sterke sociale structuur. Hij is zachtmoedig, nieuwsgierig en rustig. Hij is steeds waakzaam, verstandig en vriendelijk. De Springbok leeft in vrede met anderen. Zijn naam verwijst naar de sprong die hij maakt om de kudde te waarschuwen voor dreigend gevaar. De Springbok zal zelden de confrontatie verkiezen. Hij laat een soortgenoot niet in de steek.

Ella Keersmaekers

Ella Keersmaekers

Flamingo

Deze opvallende vogel lijkt teer en fragiel, maar hij overleeft goed in zelfs de moeilijkste omstandigheden. Hij is sociaal en leeft in grote gemeenschappen. De verschijning van een indringer is voldoende om opschudding te veroorzaken in de hele kolonie. De Flamingo is gevoelig. Hij is herkenbaar aan zijn voortdurende grappige gesnater.

Aline Hoogmartens

Aline Hoogmartens

Zwaluw

Deze snelle, sierlijke vlieger jaagt tijdens zijn vlucht op insecten. De Zwaluw is behendig en kunstig. Deze zangvogel is hulpvaardig en bedrijvig. De Zwaluw is uitgesproken sociaal, betrouwbaar en leeft nauw samen in grote groepen. Hij is flexibel en weinig kieskeurig. De Zwaluw is beschermend voor zijn jongen.

Renée Jackers

Renée Jackers

Lijster

De middelgrote zangvogel heeft een luide en zeer gevarieerde, levendige zang. De Lijster is begaafd, beweeglijk, behendig, verstandig, vrolijk, onrustig en gezellig. Als hij vriendelijk wordt behandeld, toont hij veel liefde. Wanneer de Lijster begint te zingen, krijgt hij een zekere ijdelheid en wordt hij stoutmoedig.

Imani Detaille

Imani Detaille

Energieke Staartmees

Deze kleine zwart-wit-roze zangvogel heeft een lange staart. De Staartmees is acrobatisch, zeer actief en rusteloos. Hij laat zich voortdurend horen. Hij is nieuwsgierig en voelt zich overal thuis. De Staartmees is zorgzaam en sociaal. Hij is een meester in het bouwen van nesten.