Totems

Hélène Baré - Vastberaden Kapucijnaapje

Dit aapje hadden de orgeldraaiers vroeger bij zich om geld op te halen. De Kapucijnaap leeft in groep. Hij is heel intelligent en probeert problemen op te lossen door na te denken. Hij vindt het leuk om met iets bezig te zijn, vooral omdat hij graag iets moois maakt. De Kapucijnaap is snel volwassen en heeft weinig vijanden.

Kaat Berben - Gezellige Spitsvogel

Deze levendige en energieke zangvogel is erg wendbaar. Hij vangt insecten in de lucht. De Spitsvogel is gezellig en hoegenaamd niet egoïstisch. Hij leeft zeer sociaal in grote groepen. Hij is hulpvaardig. De Spitsvogel is vrolijk, ondeugend en pakt problemen luchtig aan. Hij gaat zelden bij de pakken neerzitten.

Romy Bollen - Dynamische Mustang

Dit wilde prairiepaard is onstuimig, driftig en bruisend van leven. Hij leeft in kudden en toont zich als de leider die door iedereen gevolgd wil worden. Iets dat hem hindert op zijn weg, kan vertrapt worden. De Mustang is heel moedig en bezorgd om het welzijn van de anderen. Hij geeft voor hen zijn leven. Wie zijn vertrouwen kan winnen, mag hem als vriend beschouwen.

Melanie Croes - Zachtmoedige Steltkluut

Deze vogel is een gracieuze en lieftallige steltloper. Hij heeft een edele houding en is eervol. Hij bouwt een ingenieus en verzorgd nest. De Steltkluut is mild, vrijheidslievend en slim. In een onbekende omgeving neemt hij een afwachtende houding aan. Toch gaat de Steltkluut vaak naar nieuwe verblijfplaatsen op zoek, grotendeels uit nieuwsgierigheid. Hij past zich goed aan.

Katoo Derks - Aimabele Capitano

De Poedel is een aanhankelijke en verstandige hond met een haast onfeilbare reukzin. Hij is fijngevoelig en daarom soms kleinzerig. Hij is uiterst opmerkzaam. De Poedel is een van de meest geliefde honden. Hij is erg goedaardig. Hij is niet graag alleen, maar houdt van zijn vrijheid.

Emma Lambeets - Tedere Timca

Deze kleine boombewoner kan zich goed handhaven in verschillende omgevingen en eet bijna alles. De Wasbeer is intelligent en bevallig. Hij maakt met zijn behendigheid en lenigheid een aangename indruk. Hij is vrolijk, opgewekt en nieuwsgierig. De Wasbeer is plagerig en guitig. In nood is hij moedig en behulpzaam.

Inez Leduc - Vredelievende Sika

Het Sikahert is zeer verstandig en voorzichtig. Het mijdt grote groepen en voelt zich goed in beperkt gezelschap. Het Sikahert is behendig en levendig en het leeft met de meeste verwante dieren in vrede. Het blijft steeds opgewekt en is soms wat rusteloos. Het is volhardend, maar kan op een eerder genomen beslissing terugkomen. Het Sikahert is opofferingsgezind en trots.

Emilie Pinxten - Vindingrijke Otogone

De schuwheid van de otogone wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn vrolijkheid en intelligentie. Door afwisselende sprongen houdt hij zijn vijand voor de gek. Hij is erg voorzichtig en oplettend. Hij hecht zich aan de plaats waar hij geboren is. De otogone hoort goed maar heeft een tamelijk zwak zicht.

Victoria Peumans - Empathische Patrijs

De Patrijs is een standvastige en rustige akkervogel, slim, verstandig en leerzaam. Deze vogel past zich aan alle levensomstandigheden aan. Hij heeft een goed gemeenschapsgevoel en is vredelievend. Hij is opofferingsgezind en bijzonder teder en trouw tegenover partner en kroost. De Patrijs toont deze eigenschappen alleen bij zijn familie. Hij verlevendigt de omgeving. De Patrijs is kalm, voorzichtig en tevreden.

Dina Poelmans - Onbezonnen Agame

Deze hagedis is een schrokop. Hij is grappig, ondeugend, nieuwsgierig en uitdagend. De Agame past zich vlot aan. Hij is erg snel, soms merkwaardig, maar ongevaarlijk. De Agame is verzot op zon en warmte. Hij imiteert zijn vijanden door grootdoenerij.

Lisa Rüth - Montere Maki

Deze halfaap is lenig, behendig en vlug. De Maki leeft in groep en is afwisselend actief en rustig. Soms is hij koppig. De Maki geeft een aangename indruk en hij is gewoonlijk zachtaardig, zorgzaam en vreedzaam.

Ine Schepers - Pittige Shetlander

Dit kleine paard staat bekend om zijn kracht en uithoudingsvermogen. Hij is levendig, wakker, beweeglijk en schrander. Zijn bewegingen zijn bevallig en statig. De Pony is bijzonder alert en taai en hij kan zich goed verdedigen. Soms is hij een tikje eigenwijs. De Pony is vreedzaam en goedaardig tegenover andere dieren, zolang ze hem geen kwaad doen.

Manon Simons - Dartele Siamang

De Gibbon is een intelligente aap. Hij is behendig, snel en lawaaierig. Hij is sociaal, speels en zachtmoedig en over het algemeen heeft hij weinig vijanden. De Gibbon staat bekend om zijn lenigheid.

An-Sofie Suffeleers - Standvastige Coëndou

Dit knaagdier is een klein en stil nachtdier dat overdag genietend ligt te zonnebaden voor zijn hol. Het Stekelvarken is standvastig en moeilijk te overhalen, soms een beetje eigenwijs. Zolang hij zich niet bedreigd voelt, is hij vriendelijk en vreedzaam. Als hij zich dan toch aangevallen voelt, verdedigt hij zich fel en hardnekkig. Het Stekelvarken is rustig, zachtmoedig en een goede leermeester. Al maakt hij soms een trage indruk, hij is in staat om zeer snel te reageren.

Sarah Tackx - Zorgzame Picus

De Specht is opgewekt van aard. Hij vrolijkt de omgeving op door zijn lachende roep en zijn innemend gedrag. Hij is schrander en waakzaam. De Specht is zorgzaam voor zijn jongen. Iedereen kent hem omwille van zijn luide tromgeroffel, maar als hij onraad bespeurt, houdt hij daar onmiddellijk mee op.

B6