Totems

Wil je graag meer weten over de totems van de leiding? Hieronder staan ze helemaal beschreven!

Kaat Berben - Gezellige Spitsvogel

Deze levendige en energieke zangvogel is erg wendbaar. Hij vangt insecten in de lucht. De Spitsvogel is gezellig en hoegenaamd niet egoïstisch. Hij leeft zeer sociaal in grote groepen. Hij is hulpvaardig. De Spitsvogel is vrolijk, ondeugend en pakt problemen luchtig aan. Hij gaat zelden bij de pakken neerzitten.

Romy Bollen - Dynamische Mustang

Dit wilde prairiepaard is onstuimig, driftig en bruisend van leven. Hij leeft in kudden en toont zich als de leider die door iedereen gevolgd wil worden. Iets dat hem hindert op zijn weg, kan vertrapt worden. De Mustang is heel moedig en bezorgd om het welzijn van de anderen. Hij geeft voor hen zijn leven. Wie zijn vertrouwen kan winnen, mag hem als vriend beschouwen.

Camille De Gauquier - Cavia

Dit kleine en grappige knaagdier leeft op grasvlaktes en slaapt in zelfgemaakte holen. Het is intelligent en zelfstandig. Het is gezellig, vriendelijk en zachtaardig. De Cavia is een uitgesproken groepsdier en is voortdurend in gesprek met soortgenoten.

Katoo Derks - Aimabele Capitano

De Poedel is een aanhankelijke en verstandige hond met een haast onfeilbare reukzin. Hij is fijngevoelig en daarom soms kleinzerig. Hij is uiterst opmerkzaam. De Poedel is een van de meest geliefde honden. Hij is erg goedaardig. Hij is niet graag alleen, maar houdt van zijn vrijheid.

Imani Detaille - Energieke Staartmees

Deze kleine zwart-wit-roze zangvogel heeft een lange staart. De Staartmees is acrobatisch, zeer actief en rusteloos. Hij laat zich voortdurend horen. Hij is nieuwsgierig en voelt zich overal thuis. De Staartmees is zorgzaam en sociaal. Hij is een meester in het bouwen van nesten.

Lena De Vos - Weldadige Dagpauwoog

De Dagpauwoog is een enorm geliefde vlinder. Hij valt dan ook op met zijn levendige kleur. Toch kan de Dagpauwoog zich ook verbazingwekkend goed camoufleren. Deze flexibele vlinder is trouw aan zijn omgeving, maar past zich snel aan op nieuw terrein en aan onvoorziene omstandigheden.

Sequoia Gijbels - Lieftallige Pongo

Orang-oetan betekent letterlijk ‘bosmens’. Hij is gevoelig en zachtaardig. De Orang-oetan is vlug onafhankelijk. Hij is goed gehumeurd, speels, nieuwsgierig en op gezelschap gesteld. Op de grond lijkt hij onbeholpen. De Orang-Oetan heeft een mysterieuze blik en bewaart steeds een kalme waardigheid.

Jill Keersmaekers - Newfoundlander

Deze Canadese hond is buitengewoon zachtmoedig. Door zijn leergierigheid, intelligentie en geduld is de Newfoundlander aangenaam gezelschap. Hij is vriendelijk en tolerant. Onder bedreiging toont de Newfoundlander zijn moed en is hij erg waakzaam. Hij komt goed overeen met zijn soortgenoten.

Aube Koninckx - Amusant Stokstaartje

Deze energieke graver bouwt een ingewikkeld gangenstelsel. Hij is erg sociaal en vaak aanhankelijk. Hij voelt zich met opvallend gemak overal thuis. Het Stokstaartje handelt zelden instinctief: het leert veel uit ervaring. Het heeft een goed geheugen en is erg schrander. Het Stokstaartje is gezellig, vriendelijk, grappig en speels, maar ook steeds waakzaam en uitermate dapper. Het ligt graag in de zon, maar kan ook plots onstuimig en drukdoend met iets bezig zijn.

Emma Lambeets - Tedere Timca

Deze kleine boombewoner kan zich goed handhaven in verschillende omgevingen en eet bijna alles. De Wasbeer is intelligent en bevallig. Hij maakt met zijn behendigheid en lenigheid een aangename indruk. Hij is vrolijk, opgewekt en nieuwsgierig. De Wasbeer is plagerig en guitig. In nood is hij moedig en behulpzaam.

Inez Leduc - Vredelievende Sika

Het Sikahert is zeer verstandig en voorzichtig. Het mijdt grote groepen en voelt zich goed in beperkt gezelschap. Het Sikahert is behendig en levendig en het leeft met de meeste verwante dieren in vrede. Het blijft steeds opgewekt en is soms wat rusteloos. Het is volhardend, maar kan op een eerder genomen beslissing terugkomen. Het Sikahert is opofferingsgezind en trots.

Marie-laure Luykx - nog geen totem

Emilie Pinxten - Vindingrijke Otogone

De schuwheid van de otogone wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn vrolijkheid en intelligentie. Door afwisselende sprongen houdt hij zijn vijand voor de gek. Hij is erg voorzichtig en oplettend. Hij hecht zich aan de plaats waar hij geboren is. De otogone hoort goed maar heeft een tamelijk zwak zicht.

Victoria Peumans - Empathische Patrijs

De Patrijs is een standvastige en rustige akkervogel, slim, verstandig en leerzaam. Deze vogel past zich aan alle levensomstandigheden aan. Hij heeft een goed gemeenschapsgevoel en is vredelievend. Hij is opofferingsgezind en bijzonder teder en trouw tegenover partner en kroost. De Patrijs toont deze eigenschappen alleen bij zijn familie. Hij verlevendigt de omgeving. De Patrijs is kalm, voorzichtig en tevreden.

Lisa Rüth - Montere Maki

Deze halfaap is lenig, behendig en vlug. De Maki leeft in groep en is afwisselend actief en rustig. Soms is hij koppig. De Maki geeft een aangename indruk en hij is gewoonlijk zachtaardig, zorgzaam en vreedzaam.

Fien Schepers - Arassari

Deze kleine Toekan is een brutale grapjas. Hij ziet er slordig uit, maar is het niet. Hij is opgewekt en monter. Druk bezig zijn is zijn lust en zijn leven. De Arassari is een echte speelvogel. Hij is plagerig. Hij valt niet meteen op. De Arassari leeft in troepen. Bij gevaar gaat hij niet op de vlucht, maar helpt hij zijn soortgenoten.

Ine Schepers - Pittige Shetlander

Dit kleine paard staat bekend om zijn kracht en uithoudingsvermogen. Hij is levendig, wakker, beweeglijk en schrander. Zijn bewegingen zijn bevallig en statig. De Pony is bijzonder alert en taai en hij kan zich goed verdedigen. Soms is hij een tikje eigenwijs. De Pony is vreedzaam en goedaardig tegenover andere dieren, zolang ze hem geen kwaad doen.

Manon Simons - Dartele Siamang

De Gibbon is een intelligente aap. Hij is behendig, snel en lawaaierig. Hij is sociaal, speels en zachtmoedig en over het algemeen heeft hij weinig vijanden. De Gibbon staat bekend om zijn lenigheid.

Anouck Soors - Toegewijde Tembo

De Olifant is het grootste en zwaarste landdier. Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt. Een Olifant is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam. Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet. De Olifant is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen. Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf. Een Olifant is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.

An-Sofie Suffeleers - Standvastige Coëndou

Dit knaagdier is een klein en stil nachtdier dat overdag genietend ligt te zonnebaden voor zijn hol. Het Stekelvarken is standvastig en moeilijk te overhalen, soms een beetje eigenwijs. Zolang hij zich niet bedreigd voelt, is hij vriendelijk en vreedzaam. Als hij zich dan toch aangevallen voelt, verdedigt hij zich fel en hardnekkig. Het Stekelvarken is rustig, zachtmoedig en een goede leermeester. Al maakt hij soms een trage indruk, hij is in staat om zeer snel te reageren.

Anne-Marthe Swijsen - Stilgenietende Calumma

Deze hagedis is heel bedachtzaam. Zijn ogen bewegen afzonderlijk van elkaar. Met de verandering van kleur van zijn huid – een uitstekende camouflage – drukt hij ook zijn humeur uit. De Kameleon is gemoedelijk, rustig en traag, maar kan soms explosief uit de hoek komen.

Sarah Tackx - Zorgzame Picus

De Specht is opgewekt van aard. Hij vrolijkt de omgeving op door zijn lachende roep en zijn innemend gedrag. Hij is schrander en waakzaam. De Specht is zorgzaam voor zijn jongen. Iedereen kent hem omwille van zijn luide tromgeroffel, maar als hij onraad bespeurt, houdt hij daar onmiddellijk mee op.

B6