Totems

Wil je graag meer weten over de totems van de leiding? Hieronder staan ze helemaal beschreven!

Anne-Marthe Swijsen - Stilgenietende Calumma

Deze hagedis is heel bedachtzaam. Zijn ogen bewegen afzonderlijk van elkaar. Met de verandering van kleur van zijn huid – een uitstekende camouflage – drukt hij ook zijn humeur uit. De Kameleon is gemoedelijk, rustig en traag, maar kan soms explosief uit de hoek komen.

Anouck Soors - Toegewijde Tembo

De Olifant is het grootste en zwaarste landdier. Hij leeft in kudden waar het recht van de sterkste geldt. Een Olifant is tam, gewillig, leergierig, hardwerkend, behulpzaam, intelligent en waakzaam. Hij is niet agressief, behalve als je hem kwaad doet. De Olifant is sterk en heeft goed ontwikkelde zintuigen. Hij maakt expressieve bewegingen met zijn slurf. Een Olifant is zachtmoedig, geduldig en heeft een goed geheugen.

An-Sofie Suffeleers - Standvastige Coëndou

Dit knaagdier is een klein en stil nachtdier dat overdag genietend ligt te zonnebaden voor zijn hol. Het Stekelvarken is standvastig en moeilijk te overhalen, soms een beetje eigenwijs. Zolang hij zich niet bedreigd voelt, is hij vriendelijk en vreedzaam. Als hij zich dan toch aangevallen voelt, verdedigt hij zich fel en hardnekkig. Het Stekelvarken is rustig, zachtmoedig en een goede leermeester. Al maakt hij soms een trage indruk, hij is in staat om zeer snel te reageren.

Astrid Stragier - Parkiet

De Parkiet is een kleine papegaaiachtige met een prachtig verenkleed en een lange staart. Dit nachtdier is vrolijk en sociaal. De Parkiet is intelligent en een goede imitator. Hij houdt ervan te kwetteren en kan luidruchtig zijn. De Parkiet is ondernemend. Soms geniet hij van wat rust. Beide ouders zorgen goed voor de jongen.

Aube Koninckx - Amusant Stokstaartje

Deze energieke graver bouwt een ingewikkeld gangenstelsel. Hij is erg sociaal en vaak aanhankelijk. Hij voelt zich met opvallend gemak overal thuis. Het Stokstaartje handelt zelden instinctief: het leert veel uit ervaring. Het heeft een goed geheugen en is erg schrander. Het Stokstaartje is gezellig, vriendelijk, grappig en speels, maar ook steeds waakzaam en uitermate dapper. Het ligt graag in de zon, maar kan ook plots onstuimig en drukdoend met iets bezig zijn.

Camille De Gauquier - Blijmoedige Cavia

Dit kleine en grappige knaagdier leeft op grasvlaktes en slaapt in zelfgemaakte holen. Het is intelligent en zelfstandig. Het is gezellig, vriendelijk en zachtaardig. De Cavia is een uitgesproken groepsdier en is voortdurend in gesprek met soortgenoten.

Colette Bomans - Oeakari

Deze aap is heel behendig en actief. Op de grond voelt hij zich niet zo op zijn gemak. Hij leeft zowel in kleine als in grote groepen. De Oeakari is heel aanhankelijk, maar houdt van zijn vrijheid. Zijn uiterlijk en zijn dolle streken maken hem tot een populair dier.

Emilie Pinxten - Vindingrijke Otogone

De schuwheid van de otogone wordt ruimschoots gecompenseerd door zijn vrolijkheid en intelligentie. Door afwisselende sprongen houdt hij zijn vijand voor de gek. Hij is erg voorzichtig en oplettend. Hij hecht zich aan de plaats waar hij geboren is. De otogone hoort goed maar heeft een tamelijk zwak zicht.

Fien Schepers - Guitige Arassari

Deze kleine Toekan is een brutale grapjas. Hij ziet er slordig uit, maar is het niet. Hij is opgewekt en monter. Druk bezig zijn is zijn lust en zijn leven. De Arassari is een echte speelvogel. Hij is plagerig. Hij valt niet meteen op. De Arassari leeft in troepen. Bij gevaar gaat hij niet op de vlucht, maar helpt hij zijn soortgenoten.

Imani Detaille - Energieke Staartmees

Deze kleine zwart-wit-roze zangvogel heeft een lange staart. De Staartmees is acrobatisch, zeer actief en rusteloos. Hij laat zich voortdurend horen. Hij is nieuwsgierig en voelt zich overal thuis. De Staartmees is zorgzaam en sociaal. Hij is een meester in het bouwen van nesten.

Ine Schepers - Pittige Shetlander

Dit kleine paard staat bekend om zijn kracht en uithoudingsvermogen. Hij is levendig, wakker, beweeglijk en schrander. Zijn bewegingen zijn bevallig en statig. De Pony is bijzonder alert en taai en hij kan zich goed verdedigen. Soms is hij een tikje eigenwijs. De Pony is vreedzaam en goedaardig tegenover andere dieren, zolang ze hem geen kwaad doen.

Inez Leduc - Vredelievende Sika

Het Sikahert is zeer verstandig en voorzichtig. Het mijdt grote groepen en voelt zich goed in beperkt gezelschap. Het Sikahert is behendig en levendig en het leeft met de meeste verwante dieren in vrede. Het blijft steeds opgewekt en is soms wat rusteloos. Het is volhardend, maar kan op een eerder genomen beslissing terugkomen. Het Sikahert is opofferingsgezind en trots.

Jill Keersmaekers - Toegenegen Newfoundlander

Deze Canadese hond is buitengewoon zachtmoedig. Door zijn leergierigheid, intelligentie en geduld is de Newfoundlander aangenaam gezelschap. Hij is vriendelijk en tolerant. Onder bedreiging toont de Newfoundlander zijn moed en is hij erg waakzaam. Hij komt goed overeen met zijn soortgenoten.

Lena De Vos - Weldadige Dagpauwoog

De Dagpauwoog is een enorm geliefde vlinder. Hij valt dan ook op met zijn levendige kleur. Toch kan de Dagpauwoog zich ook verbazingwekkend goed camoufleren. Deze flexibele vlinder is trouw aan zijn omgeving, maar past zich snel aan op nieuw terrein en aan onvoorziene omstandigheden.

Lisa Rüth - Montere Maki

Deze halfaap is lenig, behendig en vlug. De Maki leeft in groep en is afwisselend actief en rustig. Soms is hij koppig. De Maki geeft een aangename indruk en hij is gewoonlijk zachtaardig, zorgzaam en vreedzaam.

Marie-laure Luykx - Sneeuwstormvogel

Deze elegante vogel is krachtig, snel en lenig. Hij is een schrandere en opmerkzame volhouder. Hij toont zich dankbaar en leeft in vrede met andere dieren. De werkkracht en inzet van de Sneeuwstormvogel zijn vaak fenomenaal. Hij is geliefd om zijn dappere, vrolijke en opgewekte houding. Als de Sneeuwstormvogel soms boos wordt, onderneemt hij nadien stappen om het goed te maken.

Nena Mgbokwere- Spreeuw

Er bestaat geen meer vrolijke, blijmoedige en opgewekte vogel dan de Spreeuw. Hij beschouwt alle omstandigheden met rust, jovialiteit en een wereldwijze blik. Hij verliest nooit zijn goed humeur. De Spreeuw is bescheiden, slim en speels. Hij leert gemakkelijk iets bij. De Spreeuw heeft een groot aanpassingsvermogen. Hij kent een hecht familieleven en verdedigt zich dapper tegen vijanden.

Noor Jackers - Katoenstaart

Het Konijn is vooral in de schemering actief en hij leeft in grote groepen. Hij is intelligent, sociaal, aangenaam en gezellig. Het Konijn is levendig, nieuwsgierig en soms wat ondeugend. Hij verzorgt zijn jongen goed. Hij is voorzichtig en hij heeft een groot aanpassingsvermogen.

Sequoia Gijbels - Lieftallige Pongo

Orang-oetan betekent letterlijk ‘bosmens’. Hij is gevoelig en zachtaardig. De Orang-oetan is vlug onafhankelijk. Hij is goed gehumeurd, speels, nieuwsgierig en op gezelschap gesteld. Op de grond lijkt hij onbeholpen. De Orang-Oetan heeft een mysterieuze blik en bewaart steeds een kalme waardigheid.

Zoë Franssen - Mier

De Mier is heel vlug en ijverig. Hij is een stille werker. De Mier is heel sociaal. Hij doet alle werk, ongeacht wat of voor wie het is. Hij is door samenwerking in staat tot grootse bouwwerken. De Mier is zeer sterk voor haar grootte en is in groep zeker een te duchten tegenstander.